Info

Titia, geen familie van Rembrandt

Titia van Uylenburgh was de schoonzus van Rembrandt. Voor zover bekend ben ik niet naar haar vernoemd. Zij was ook van Friese afkomst net als ik.
Mijn voornaam Titia hebben mijn ouders mij gegeven als vernoeming naar mijn Friese oma. Mijn achternaam bij geboorte was De Vries, na mijn huwelijk ben ik de achternaam Frijlink blijven gebruiken.

Mijn vader was een Fries en mijn moeder had Zeeuwse voorouders. Ikzelf ben geboren in Amsterdam. Op 28 jarige leeftijd ben ik naar Badhoevedorp verhuisd, waar ik nog steeds woonachtig ben.

Na ongeveer 15 jaar gewerkt te hebben als directiesecretaresse bij overheidsinstellingen, banken, en de luchthaven Schiphol, heb ik me vervolgens gewijd aan de opvoeding van drie dochters, die allen inmiddels ruim volwassen zijn en allang het ouderlijk huis hebben verlaten. Van de oudste heb ik twee heerlijke kleindochtertjes van 5 en 2 jaar. En van de jongste een kleinhond zoals ik hem gekscherend noem. Het is een mooie donkerbruine labrador die enkele dagen per week bij mij mag zijn.

Begin 2004 ben ik beëdigd als ambtenaar burgerlijke stand en op 4-4-2004 voltrok ik mijn eerste huwelijk. Gezien de speciale datum was de cameraploeg van televisiezender RTL4 aanwezig om voor het programma Life&Cooking van Irene Moors en Carlo Boshardt het huwelijk te filmen. Het paar gaf om precies 4 minuten over 4 elkaar het jawoord. Sindsdien heb ik meermalen ‘de televisie’ in mijn trouwzaal mogen verwelkomen en ook in kranten was er regelmatig aandacht voor mijn bruidsparen. Ook heb ik mogen optreden als jurylid bij het programma ‘Project Rembrandt’.

Naast trouwambtenaar en ceremoniespreker ben ik graag actief voor sportorganisaties. Ik ben o.a. jarenlang voorzitter geweest van een hockeyvereniging en vice-voorzitter van de Sportadviesraad in Amsterdam Nieuw-West. Ik hou van alle sporten en de televisie is dan ook altijd afgestemd op die programma’s.

Ik heb grote belangstelling voor de Nederlandse geschiedenis en ook de Engelse en Amerikaanse historie kan me enorm boeien.
Mijn grootste hobby is al meer dan 40 jaar het doen van stamboomonderzoek. Het nagaan van de sporen van je beide ouders, je vier grootouders, 8 overgrootouders etc houdt mij menig vrij uurtje bezig.