Nieuws

Bruidsbeurzen in Nederland

s_808

De eerste bruidsbeurzen in 2019 in Noord- en Zuid-Holland:

Open top trouwlocaties  – 26 januari 2019 – 11.00-16.00 uur

Op deze zaterdag van de open trouwlocaties ga ik zoveel mogelijk locaties bezoeken. Misschien tref ik jullie!
Locaties die in ieder geval openstaan voor jullie bezoek zijn het Andaz Hotel op de Prinsengracht in Amsterdam, het Rosarium in het Amstelpark in Amsterdam en Villa Westend in Velserbroek, maar er zijn nog veel meer prachtige locaties in zowel Noord- als Zuid-Holland. Eén van mijn favorieten is het Amstel Boat House. Zie voor tijden en meer info de website van Amstel Boat House

Ook fantastisch leuk is het op het strand gelegen
Deining aan Zee – Zeeweg 45 – 1901 NZ  Castricum aan Zee
Voor meer info over hun wedding beachevent klik hier..

Weddingfair 

Lisse – 20 januari 2019 – Hotel de Nachtegaal  

Amstelveen – 10 maart 2019 – Emergo hal

 

Uit de pers

‘Japans vrouwenkoppel wil in 26 landen trouwen’

www.sevendays.nl – 4 januari 2019

Twee Japanse vrouwen willen 26 keer met elkaar in het huwelijksbootje stappen. In elk land waar het mag, zullen zij elkaar het jawoord geven. In Japan, waar het stel woont, is dit niet mogelijk.

Misato Kawasaki (21) en Mayu Otaki (22) willen trouwen in elk land waar het legaal is om dat te doen. Kawasaki identificeert zich als een lesbienne, terwijl Otaki panseksueel is. Dat betekent dat ze niet op geslacht, maar op karakter valt.

Half jaar

De studenten zijn ongeveer een half jaar kwijt aan hun wereldwijde huwelijksreis. In 2017 kregen de twee een relatie. Na zeven maanden vroeg Kawasaki aan Otaki of zij voor altijd bij haar wilde blijven. Maar wat ze eígenlijk had willen vragen was: ‘Wil je met me trouwen?’ Dat kon niet, omdat het homohuwelijk in hun land niet wordt erkend. Met hun ‘stunt’ willen ze aandacht vragen voor de rechten van LHBTI’ers in Japan. Daarnaast willen ze de Japanse autoriteiten laten zien dat het ook anders kan.

Centen

Er is nog één dingetje: zo’n internationale bruiloft kost aardig wat centen. Daarom is het stel een crowdfundingsactie gestart. En als je je afvraagt hoe het kan dat ze al trouwfoto’s hebben? Dat komt doordat het op sommige plekken in Japan wel lokaal wordt toegestaan om te trouwen.

 ‘Bruiloften steeds kleiner en persoonlijker’

Nu.nl – 12 februari 2017

Bruiloften worden steeds persoonlijker en kleiner gevierd. Verschillende kenners op het gebied van huwelijksfeesten vertellen aan NU.nl dat het gaat om ‘de belevenis’.

 “Mensen willen steeds vaker dingen zelf maken en er hun persoonlijke draai aan geven in samenwerking met een expert. Bijvoorbeeld de kaarten, bloemen en versieringen”, vertelt weddingplanner Vivian ter Huurne in gesprek met NU.nl.

“Vorig jaar zag je veel pasteltinten op bruiloften, maar nu hebben bruiloften vaker een festivalachtig thema à la Burning Man, het is veel kleurrijker”, aldus de weddingplanner. “De woondtrends van tegenwoordig worden ook doorgevoerd op de grote dag, zo zul je vaker bijvoorbeeld cactussen als versiering zien. Niet alleen vetplantjes, maar ook hangende bloemen zijn heel populair.”

Volgens Ter Huurne staat tegenwoordig de liefde meer centraal. “Alles wordt persoonlijker gemaakt; Iemand kan zich bijvoorbeeld voor een dag laten benoemen als trouwambtenaar. Door veel dingen zelf te maken en te regelen, staat de liefde op de bruiloft meer centraal. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat bruiloften klein worden gehouden.”

Intiem gezelschap

Judith Lent van het trouwplatform Engaged.nl ziet dezelfde trends als Ter Huurne. “Mensen willen meer tijd hebben voor hun gasten en houden het daarom minder groots. Ze nodigen dan ongeveer tussen de dertig en vijftig mensen uit, en die mogen dan ook de hele dag blijven. Zo spreek je tenminste iedereen op je bruiloft even.”

“Ook zie ik steeds vaker dat stellen meer willen investeren in ambacht; een goede fotograaf en mooie ringen van een goudsmid, bijvoorbeeld. Ook de gasten willen tegenwoordig meer investeren in een mooi cadeau. Genodigden leggen hun geld bij elkaar om een groot cadeau te kopen, om met z’n allen echt een blijvende herinnering te kunnen geven.”

Qua bruidstaart zullen we volgens de geïnterviewden geen klassieke taart met fondant meer zien, maar voornamelijk tafels vol kleinere zoetigheden. Lent: “Het hoeft niet meer super netjes, bijvoorbeeld allemaal verschillende taartjes en donuts bij elkaar op een schaal is nu echt in opkomst.” Volgens Vivian van Huurne worden nu vooral taarten met ‘gekke’ smaken geserveerd. “Denk bijvoorbeeld aan een taart met Oreo’s of Tony’s Chocolonely zeezout-karamelsmaak.”

Belevenis

Robert-Jan van Haagen is eigenaar van de bruidswinkel De Bruidshoek in Leiden en beaamt dat trouwen steeds persoonlijker wordt en meer een belevenis moet zijn. “Wanneer vrouwen bij mij in de winkel komen passen, komen ze ook met steeds meer mensen langs. Groepen bestaan nu gemiddeld uit zeven mensen, zoals hun moeder, schoonmoeder, zussen of vriendinnen. We nemen dan ook 2,5 uur de tijd om de geschikte jurk te vinden.”

Haagen ziet vooral veel kant terugkomen in de aankopen van de toekomstige bruiden. “Je ziet steeds vaker doorschijnend kant op de rug, in combinatie met een heel diep rugdecolleté. Dat loopt soms wel door tot het stuitje.”

“Iedere bruid wil er op haar slankst uitzien, dus in iedere jurk zit ook een korsetlijfje. Bruiden willen dat hun vrouwelijke vormen goed worden geaccentueerd en dragen het liefst een jurk in de kleur ivoorwit. Je ziet ook steeds vaker poederkleuren in plaats van ivoor, zoals lichtgoud of roze. Die combineren ze dan graag met opvallende sierraden met parels of kristallen.”

Vrouwen gaan tegenwoordig voor meer comfortabele schoenen. Haagen: “Die zijn dan vaak wit, met een hak van zo’n vijf à zes centimeter. Je moet op je grote dag natuurlijk wel volop kunnen dansen!”

 

No comments yet.

Geef een reactie