Verhalen

Surprise 1

Mama wordt 40 jaar en dat gaat gevierd worden. Alle familie wordt uitgenodigd en de kinderen gaan een optreden verzorgen. Ze spelen allebei heel mooi viool. De gasten zijn dan ook niet verbaasd als in de huiskamer rijen met stoelen zijn geplaatst, een heuse theateropstelling. De jarige zal als alle gasten zijn gearriveerd naar beneden komen voor een verrassingsontvangst.
Maar dan zijn het de familie en vrienden die zelf verrast worden, want de jarige komt in trouwjapon samen met mij als trouwambtenaar de kamer binnen. Ja, de kinderen zullen zeker ook optreden, maar eerst wordt er getrouwd!

Surprise 2

Jurgen en Tet zijn al 25 jaar samen en dat willen zij graag met hun familie en vrienden vieren. Het huis en de tuin worden omgetoverd tot een ware feestlocatie en samen met de kinderen wordt het feestje grondig voorbereid. Ik mag me mengen onder de gasten en men gaat ervan uit dat ik een oud-collega van Jurgen ben. Men heeft geen argwaan.
En dan is het zover. Ik mag namens het jubileumpaar iedereen welkom heten en als ik vervolgens vertel waarvoor ik uitgenodigd ben, dan vallen vele monden open van verbazing. Een mooiere huwelijkssluiting konden zij zich niet wensen.

Buschauffeuse

Ze zijn het meestal wel met elkaar eens en dat was ook zo toen het ging om hun trouwdag. De datum was snel bepaald, de trouwambtenaar ook… Dat mocht ik zijn, zus van beste vriend en collega Dries. Locatie moest zijn het Stadhuis van Zaandam, een heel mooie plek om te trouwen. Eén klein nadeel heeft het wel, je kunt er niet met de trouwauto’s komen. Maar, daar vond het paar wel wat op. Van Connexxion werd een bus geregeld en collega Dries mocht sturen, zodat Fanny zelf niet achter het stuur hoefde te klimmen. De bus mocht op het platform boven parkeren en vandaar werd het stadhuis bereikt. Een heel bijzondere aankomst, met veel bekijks!